top of page
massagem Terapêutica

LYMPHATIC DRAINAGE

De Hollywood lymfatische DRAINAGE, is een vorm of massage die de natuurlijke DRAINAGE van de lymfeklieren stimuleert om afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Verlicht wat gebeurt wanneer medische behandelingen of ziekte uw lymfestelsel blokkeren. lymfatische DRAINAGE omvat het manipuleren van specifieke delen van uw lichaam om de lymfe te helpen verplaatsen naar een gebied met werkende lymfevaten. Een massagetherapeut gebruikt lymfatische DRAINAGE-technieken om lymfe van uw weefsels naar uw lymfeklieren te verplaatsen, waardoor de zwelling in uw weefsels wordt verlicht.

 

Een lymfedrainagemassage is een gespecialiseerde vorm van massagetherapie waarbij zachte bewegingen en lichte druk worden toegepast om de lymfestroom te verbeteren en de symptomen van vochtretentie te verlichten.

 

Wanneer het hart bloed pompt om zuurstof en voedingsstoffen naar weefsels en organen te brengen, lekt een deel van de vloeistof uit de bloedbaan in de weefsels. Deze vloeistof wordt lymfe genoemd. De rol van het lymfestelsel is om de lymfe terug te brengen naar de bloedbaan, waarbij potentiële ziekteverwekkers door de lymfeklieren worden gefilterd voordat deze het bloed bereiken.

 

De lymfedrainagemassage is een aanbevolen behandeling bij lymfoedeem (weefselzwelling door lymfeophoping), maar wint ook aan populariteit als wellness- en huidverjongingsbehandeling.

 

De voordelen van lymfedrainage

  • Verwijdert gifstoffen en bacteriën uit de huid.

  • Verlicht eventuele sinusdruk en congestie (hallo, allergieseizoen!)

  • Vermindert fijne lijntjes, rimpels en gezwollen ogen.

  • Vermindert zwelling.

  • Verhoogt de productie van collageen.

  • Opent uw lymfesysteem en verhoogt de lymfestroom.

 

Veel plezier en beheer je schema! U verdient deze zorg

bottom of page